About Me

About me

Als kind was ik graag bezig met wat de natuur mij bood. Ik maakte soep met alles wat ik vond, stukjes hout, dode insecten, bessen, takken, planten. Of het drinkbaar was, dat is een andere vraag.

Mijn hart was betoverd door de schoonheid van de natuur: de bergen, de woestijn, de wadi’s, de Noordzee, de Rode zee, de rivieren, de bomen, de planten, bloemen en de insecten, de dieren en al wat leeft.

Ik heb altijd een voorliefde gehad voor het mooie, ik kon lyrisch zijn, dromerig en in mezelf teruggetrokken, mijn eigen verhaal opmaken, maar ik kon ook heel erg aanwezig zijn; het voelen van het leven in al haar elementen, lucht, water, aarde, en vuur. Mijn mooiste herinneringen zijn simpele herinneringen , een kampvuur als kind van 6 jaar oud,” un méchoui” waarbij iedereen iets opvoerde, muziek speelde, iets opdroeg, . Ik herinnerde mij levendig hoe ik mijn eigen gedichtje opvoerde in het Nederlands. Iedereen rond het kampvuur was Franstalig… Het ging over een groene kikker, ze verstonden er niks van maar vonden het geweldig hoe ik die opvoerde, met veel mimiek en intonatie.

Ik herinner mij levensecht hoe ik twee dagen over België sprak 2 dagen lang in mijn Franse school (la 5eme année à l’école Francaise Internationale de Rhyadh) bij mevrouw Davignon. Ik sprak lyrisch en heel gedetailleerd over de geologische lagen van België!! Ik herinner mij ook fel de allereerste donkere koude nacht in Oostende toen we net terug waren uit Matadi, Afrika, ik was toen 4 jaar oud. Die nacht stierf mijn hond onder een auto. Hij had nog nooit verkeer gezien in zijn leven... Grote dikke tranen rolden over mijn wangen. Ja dit ben ik, één en al gevoel! Gevoel voor de natuur, gevoel voor dieren.

Ik herinner mij het zalig gevoel wanneer ik over de golven aan het glijden was met mijn surfplank, wat voelde ik mij vrij en onbelemmerd. Net een koningin van de Noordzee. Nu heb ik mijn passie gevonden in een kayak bootje. Hetzelfde surfgevoel komt naar boven.

Ik ben niet mijn cv. Mijn leven is net een groot wandelpad . Doorheen wat tegenslag in mijn leven moest ik mij gedurende 4 jaar een baan zoeken. Gelukkig heb ik ook mooie piekmomenten gekend; dit jaar en de komende jaren worden alvast mijn beste jaren ooit!

Want dit ben ik ; vrolijk, optimistisch, het lachende kind in mezelf, ik ben ook een doorzetter, en heb een groot wilskracht, een innerlijke levenskracht in mij.

Ik ben tenslotte een pionier in mijn vak, een veilige avonturier van het leven, het respect voor mezelf en de liefde voor het geheel heeft mij meermaals gered!

Studeren over voeding boeit mij zodanig dat ik kilo’s boeken verslind, en mij verder verdiep om zo certificaten te halen: the new nordic diet heb ik in 2017 behaald aan de universiteit van Copenhagen. Ja, dit ben ik ten volle: studeren, onderzoeken, proeven, mij verdiepen in iets dat mij boeit. Nieuwe dingen uitproberen, nieuwe smaken testen. Niet bang zijn om iets nieuws aan te gaan.

Mijn gezin is belangrijk, het is mijn bouwstenen, het fundament in mijn leven. Dit ben ik ook, een mama die veel van haar kinderen houdt en van haar dieren. Misschien geen conventionele huismoeder maar eentje met pit.

Dit alles komt samen in mijn keuze voor green juice sommelier, die met passie graag komt spreken, inspireren, vertellen waarom het drinken van groenten zo belangrijk is in je leven.

IK GEEF JE GRAAG LIEFDE, HOOP, WIJSHEID EN VERTROUWEN, want dit is de naam die mijn ouders me hebben gegeven:

Reageren is niet mogelijk